Px7 Carrot Project

Px7 gulerodsprojektet

 

Vigtige instruktioner for deltagere:

  • Indtag dagligt 100 ml juice.
  • Marker i en dagbog/kalender, hver gang du indtager 100 ml.
  • Hvis du glemmer at drikke det på det sædvanlige tidspunkt, kan du indtage det senere på dagen.
  • Glemmer du at drikke det en dag, undlad at markere det, og fortsæt forsøget næste dag.
  • Kontakt os når du nærmer dig slutningen af juice-forbruget for at arrangere afhentning af mere.
  • Efter at have deltaget i forsøget i 12 måneder, vil du blive indkaldt til en kontrolkoloskopi. Medbring den udfyldte dagbog/kalender til denne undersøgelse.

Hvad handler forskningsprojektet Px7 om?

Forskningen bag projektet Px7 fokuserer på de naturlige stoffer Falcarinol og Falcarindiol, som findes i ældre sorter af gulerødder. Disse stoffer har vist anti-inflammatoriske og kræftforebyggende egenskaber i dyreforsøg og menneskelige celleprøver. Vi planlægger et klinisk studie med 400 danske og svenske patienter, der tidligere har fået fjernet højrisiko polypper (kræftforstadier) fra tarmen. For at udføre studiet har vi udviklet en gulerodsjuice med en høj koncentration af disse stoffer.

Under studiet vil patienterne indtage enten 100 ml gulerodsjuice eller 100 ml placebojuice dagligt i 1 år. Efter denne periode vil vi sammenligne antallet og størrelsen af nye polypper i de to grupper. Vi lægger vægt på omfattende patientinddragelse i løbet af forsøget. En positiv indikation på, at disse stoffer reducerer antallet og størrelsen af polypper, kan pege på en potentiel forebyggelse af tarmkræft.

Hvorfor deltage i vores forsøg?

Vi anerkender kræft som et stigende globalt problem. Hvis simple tiltag som indtagelse af gulerødder kan reducere risikoen for at udvikle kræft, repræsenterer det en betydelig forebyggende mulighed i Danmark, såvel som resten af verden.
Deltagelsen i projektet garanterer ikke direkte fordele, da halvdelen vil modtage placebojuice. Dog er din deltagelse af stor betydning for forskningen og fremtidige generationer.
Vi er i dialog med en af Danmarks største gulerodsproducenter, og hvis den gulerodssort, vi bruger til forsøget, viser lovende resultater, kan dette samarbejde hjælpe med at udbrede produktet i danske supermarkeder